Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.14

Grillezett karajszelet eper salsával

Hozzávalók (4 főre):
8 szelet sertés karaj
25-30 dkg eper
1 kis fej lilahagyma
1 db lime
1 nagy csokor friss koriander
só, bors
olivaolaj

a lilahagymát apróra vágjuk, besózzuk és néhány percig állni hagyjuk. a koriandert felaprítjuk. az epret megmossuk, kicsumázzuk és kis darabokra vágjuk.
egy tálban összekeverjük az epret, a koriandert és a kicsit kinyomkodott hagymát. ízlés szerint borsozzuk, meglocsoljuk a zöldcitrom levével és pár csepp olivaolajjal. 
a hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. grillen vagy grill serpenyőben  pár perc alatt mindkét oldalukon készre sütjük. arra vigyázzunk, hogy ne süssük sokáig, mert könnyen kiszáríthatjuk.

TIPP:
- mivel egyik salsa recept sincs kőbe vésve, ízlés szerint alakíthatunk az összetevőkön. pl. ha nem szeretjük a koriandert, vagy nem jutunk hozzá, helyettesíthetjük pl. friss petrezselyem zölddel.
- ez az eper salsa kitűnő választás grillezett csirkéhez is.
- a karaj szeleteket klopfoljuk ki egy kicsit, ha nagyon vastagok, így nagyon gyorsan átsülnek.

jó étvágyat!

epersalsa2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.