Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.10.16

Köményes tarjaszeletek

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 ek mustár
1,5 dl olaj
1 kk őrölt kömény
1 kis fej lilhagyma
2 db újhagyma
frissen őrölt bors



először készítsük el a pácot: a mustárt tegyük egy tálkába, majd kevergetve öntsük hozzá az olajat. ízesítsük a sóval, a borssal, a köménnyel. a lila hagymát és az újhagymát vágjuk apróra és keverjük a mustáros alaphoz.
a hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, az inasabb részeket a kés hegyével vagdossuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze. ezután a mustáros páccal mindkét oldalukat egyenletesen kenjük be. egy lefedhető edénybe téve, a hűtőben érleljük legalább egy éjszakán át.
végül tálalás előtt grillserpenyőben vagy grillen süssük őket szép pirosra.
köretnek steak burgonyát és/vagy salátát ajánlok.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.