Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.02.14

Mézes-zöldcitromos lazac

Hozzávalók:
50 dkg lazacderék
2 db zöldcitrom (lime)
3-4 ek méz
olivaolaj
só, fehér bors
koriander zöld

a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
a zöldcitromok héját lereszeljük, a levüket egy tálba facsarjuk és hozzákeverjük a mézet.
a lazacot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mézes-zöldcitromos lével.
egy tepsit kikenünk olivaolajjal, ráfektetjük a lazac szeleteket és még pár csepp olajat a halra is csepegtetünk. kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
tálaláskor durvára vágott koriander zölddel szórjuk meg. (ha nem jutunk hozzá, elhagyhatjuk vagy esetleg petrezselyemmel is helyettesíthetjük.)

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.