Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.23

Mustáros csirkemell

Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
4 ek dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
1 nagy citrom
1 kk piros paprika (lehet csípős is)

olivaolaj

vágjuk fel a csirkemelleket 8 szeletre. (gyakorlatilag vágjuk félbe a fél csirkemelleket.)
keverjük össze a mustárt, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagyma gerezdeket, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és a pirospaprikát. adjunk hozzá egy kevés sót is. kenjük be ezzel a keverékkel a csirkemelleket, és hagyjuk pácolódni legalább 1 órán keresztül. még jobb ha egy éjszakán át áll a pácban, de ekkor jobb ha nem is teszünk bele sót, hanem majd csak fogyasztás előtt sózzuk meg.
a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
egy serpenyőben olajat hevítünk és pár perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát, hogy szép színt kapjanak, majd egy tűzálló tálba fektetjük őket. ha mindegyik szelet belekerült a tálba, betesszük a sütőbe és kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
természetesen grillen is elkészíthetjük a husikat.
kínáljunk mellé könnyű nyári salátákat.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.