Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.04.24

Olivás-rozmaringos kebab

Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertéshús
1 tojás
1 ek dijoni mustár
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg magozott olajbogyó
1-2 szál friss rozmaring ág
só, bors
grill pálcikák

ha fa grill pálcikákat használunk, akkor használat előtt áztassuk be őket (meleg) vízbe.
a vöröshagymát és a fokhagymát egészen apróra, az olajbogyót kisebb darabokra vágjuk.

a kétféle darált húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, az olajbogyót és a tojást. ízesítsük a mustárral, sóval, őrölt borssal és apróra vágott rozmaringgal. az egészet keverjük össze, és hagyjuk legalább fél óráig pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
vizes kézzel formázzunk a keverékből 8-10 cm-es hosszú hengereket és helyezzük a közepére a grill pálcikákat. formázzuk meg a kebabot, hogy egyenletesen legyen a pálcikákon a hús, majd süssük meg grillen, grill serpenyőben egy kevés olajon, vagy 200 fokra előmelegített sütőben.
tálaláskor adjuk mellé paradicsom salsát vagy mentás joghurtot. köretként héjában sült krumplit vagy kuszkuszt ajánlok.

jó étvágyat!

kebab.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.