Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.18

Sajtos-paradicsomos borda

Hozzávalók: 
1 fej vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
4 közepes méretű paradicsom 
4 szelet csontos sertéskaraj 
1 dl paradicsomlé 
1 csomag mozzarella 
olaj
cukor 
só, bors 
bazsalikom

a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra aprítjuk. a megmosott paradicsomokból hármat felkockázunk, a negyediket pedig felkarikázzuk. a mozzarellát felszeleteljük. 
serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. közben mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. a megsült húsokat kiszedjük és letakarva félretesszük. a visszamaraadt olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat és sóval, borssal, cukorral ízlés szerint ízesítjük. felöntjük a paradicsomlével és 4-5 percig főzzük. 
végül a karajszeleteket tűzálló tálba fektetjük, leöntjük a paradicsomszósszal és elosztjuk rajtuk a mozzarella szeleteket, egy-egy levél bazsalikomot és a paradicsom karikákat. előmelegítet sütőben, kb.200fokon, 10 percig sütjük. 
tepsiben sült héjjas burgonyát ajánlok hozzá.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fotók

Gabó, 2008.10.14 17:03

lesznek azok is. csak idő kérdése...

1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.

Pados Máté, 2008.10.14 16:08

Húúú, kezdek tényleg éhes lenni.
Lehetne egy képet mellékelni a receptekhez, hogy a nyálam is folyjon.