Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.10.28

Sörös marha

Hozzávalók:
50 g liszt

só, bors

csipet szerecsendió

1 kg marhahús (lapocka)

3 ek olaj

25 g vaj

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk barna cukor

600 ml barna sör (Guiness)

1 narancs leve és héja

 

a húst kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra. a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

a lisztet összekeverjük a fűszerekkel, és belehempergetjük a húst. egy tűzálló edényben (amit a sütőbe is betehetünk) hevítsük fel az olaj és a vaj felét, majd hirtelen pirítsuk meg benne a hús felét. tényleg csak 1-2 perc, amíg színt kap. ha ezt megtörtént, kiszedjük egy tányérra, és jöhet a másik adag pirítani való. a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát is, majd megszórjuk a barna cukorral, és hagyjuk karamellizálódni. 
tegyük vissza az edénybe a húst, forgassuk össze, és öntsük rá a barna sört. reszeljünk bele a narancs héjából ízlés szerint (szerintem kb. a fele elég), ezután csavarjuk bele a narancs levét is. forraljuk fel, majd tegyük be a sütőbe és süssük 1,5-2 órán keresztül. időnként nézzünk rá, és ha szükséges öntsünk hozzá vizet.
ha a hús megpuhult, már tálalhatjuk is.

 

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.