Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.11.14

Stroganoff bélszín

Hozzávalók:
80 dkg marha bélszín
kb. 3 ek olaj
kb. 3 dkg vaj
2 db közepes hagyma
10 dkg csemegeuborka
1,5 dl fehérbor
2,5 dl tejszín
1 ek paradicsompüré
1-2 kk mustár
só, bors
aprított petrezselyem

szeleteljük fel a húst kb. 1 cm széles csíkokra. a hagymát és a csemegeuborkát vágjuk apróra.
egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olaj és a vaj harmadát, és magas hőfokon, 3-4 perc alatt pirítsuk meg benne a hús felét. majd szedjük ki tányérra, pótoljuk a zsiradékot a serpenyőben és pirítsuk meg a maradék húst. ezt az adagot is tegyük a tányérra.
következik a hagyma pirítása a serpenyőben, amihez felhasználjuk a maradék olajat és vajat. lassú tűzön aranybarnára sütjük, majd hozzáadjuk a csemegeuborkát is. kb. 1-2 perc után mehetnek hozzá a pirított bélszíncsíkok is. sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük rá a fehérbort, és hagyjuk, hogy az alkohol néhány perc alatt elpárologjon belőle. közben keverjük bele a mustárt és a paradicsompürét a tejszínbe. az egészet öntsük a húsra, és forraljuk fel. 
tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. köretként rizst esetleg vajas galuskát ajánlok.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.