Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.03.30

Tepsis bárány

Hozzávalók
1 kg csontos báránycomb 
75 dkg újburgonya 
4 nagy érett paradicsom 
2 fej hagyma 
3-4 gerezd fokhagyma
friss rozmaring 
4-5 ek olivaolaj 
só, bors

a húst nagyobb darabokra vágjuk (legjobb erre a hentest megkérni). az újburgonyát megtisztítjuk, felnegyedeljük. a paradicsomot és a hagymát  karikára vágjuk. 
a húsit a zöldségekkel együtt egy tepsibe tesszük. sóval, borssal fűszerezzük és a friss rozmaring ágakat, valamint a fokhagyma gerezdeket is mellé dobjuk. (természetesen, ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk helyette szárítottat, amiből 1-2 kiskanálnyi elég.) meglocsoljuk olajjal, és átforgatjuk az egészet.
alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben nagyjából 1 órán át sütjük. ha sütés közben úgy ítélnénk meg, hogy nem elég szaftos, időnként kevés húslevessel vagy vízzel meglocsolhatjuk. ha már puha a hús, levesszük a fóliát és még 10 percig pirítjuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.