Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.08.26

Tequila-lime garnéla

Hozzávalók:
50 dkg garnéla
kb. 0,5-0,8 dl tequila
2 lime (zöldcitrom)
olivaolaj
só, bors
fa nyársak

a garnélákat szükség esetén megtisztítjuk, de legjobb, ha már tisztított rákokat vásárolunk. egy tálban elkészítjük a pácot: beleöntjük a tequilát, belereszeljük 1 lime héját, és mindkét lime levét, hozzáadunk 3 ek olivaolajat és sózzuk, borsozzuk. jól összekeverjük, majd mehetnek bele a rákocskák. lefedve kb. 1-2 órán át pácoljuk őket. közben néhányszor forgassuk át, hogy minden garnélát érjen a pác.
a fa nyársakat vízben áztatjuk.
ha bepácolódott a rák, a nyársakra húzzuk őket és forró grill serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukon kb. 2-3 perc alatt készre sütjük.
tálaláskor adjunk mellé lime gerezdeket, amivel még ízlés szerint meglocsolhatjuk.

jó étvágyat!

 

tequila-lime-garnela2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.