Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.02.23

Tőkehal curry

Hozzávalók:
60 dkg tőkehal filé
2 ek szezámolaj
2 fej mogyoróhagyma 
2 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
kb. 2cm-es friss gyömbér
4 ek szójaszósz
8 ek kókusztej (konzerv)
2 tk piros curry paszta
egy csipet sáfrány
1 db lime leve
friss koriander

bár tudom, hogy ezeket az alapanyagokat nálunk nem egyszerű beszerezni, de azért ne adjuk fel, mert megéri! 
a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a chilit felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük, a halat felkockázzuk.
egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, és gyorsan megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát a chilit és a gyömbért. kb. 2 perc elég neki, és mehet hozzá a curry paszta, a szójaszósz és a kókusztej. átkeverjük, és beletesszük a sáfrányt, majd belefacsarjuk a lime levét is. végül tegyük bele halat és kb. 5-6 perc alatt készre főzzük.
tálaláskor szórjuk meg felaprított koriander levéllel és rizzsel kínáljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.