Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.04.04

Tűzdelt bárány

Hozzávalók:
1 db zsenge báránycomb egészben (kb. 1,5-2 kg)
5 gerezd fokhagyma
3 rozmaring ág
2 kis fej vöröshagyma
olivaolaj
só, bors

a báránycombot megtisztítjuk a hártyáktól és a faggyú nagy részétől. a hagymát és a fokhagymát is megtisztítjuk, majd a hagymát nagyobb gerezdekbe, a fokhagymát pedig vastagabb csíkokra vágjuk.
a combot egy vékony pengéjű késsel több helyen megszúrkáljuk, és a keletkezett résekbe egy-egy fokhagyma darabot és néhány szál (az ágacskákról leszedett) rozmaring levelet dugunk. a húst ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd egy olivaolajjal kikent sütőedénybe tesszük. a hús tetejét is meglocsoljuk egy kevés olajjal, és a hagyma gerezdeket elrendezzük mellette (dobhatunk 1-2 darabot a húsra is). a maradék rozmaringot is tegyük rá illetve mellé.
hagyjuk így legalább 1 órán át pihenni, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyük be a húst sülni. kb. 1 órán keresztül (a hús nagyságától függően - ha nagyobb a comb, hagyjuk tovább puhulni.) fólia alatt süssük. ha már megpuhult, szedjük le róla a fóliát és pirítsuk még 30-40 percen keresztül. pirulás közben locsolgassuk a szaftjával.
tepsiben sült sajtos burgonyát javaslok mellé.

jó étvágyat! 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.