Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.02.14

Whiskeys hátszín

Hozzávalók:
4 szelet hátszín (kb. 2cm vastag)
olaj
4 ek whiskey
kb. 2 dl marhahúsleves
szemes zöldbors

1 dl főzőtejszín

egy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk 1 ek olajat, majd a hátszín szeleteket. a húsokat mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. 
amikor már majdnem kész, rákanalazzuk a whiskeyt és így még kb. 1 percig sütjük. végül vegyük ki a húsokat egy tányérra és tartsuk melegen.
(ha kisebb serpenyőnk van, nyugodtan süssük két részletben a húsokat.)
a serpenyőben visszamaradt finom pörzsanyagokra ráöntjük a húslevest, jól átkeverjük és hozzáadjuk a borsot, a tejszínt, majd ízlés szerint megsózzuk. lassú tűzön állandó keverés mellett egy-két percig főzzük. a végén még a húsok kiengedett levét is beleönthetjük. 
az elkészült szósszal leöntve tálaljuk a hús szeleteket.
bármilyen zöldségpürével köríthetjük, de egy egyszerű zöld salátával is finom lehet.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.