Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Zöldséges csirkegombócok

Hozzávalók
60 dkg darált csirkemell 
1 db tojás 
1 db zsemle 
1 db padlizsán 
2 db zöldpaprika 
1 db cukkini 
10 db koktél paradicsom 
1 fej hagyma 
1 gerezd fokhagyma 
5 dkg fekete olajbogyó 
5 dkg reszelt parmezán 
liszt 
1,2 dl húsleves 
olivaolaj 
petrezselyem 
só, bors

a padlizsánt vastagon felszeleteljük, besózzuk és fél órát állni hagyjuk. ezután szárazra töröljük és felkockázzuk. felkockázzuk még a hagymát és a cukkinit, csíkokra vágjuk a paprikát, félbevágjuk a koktél paradicsomokat. a zsemlét tejbe áztatjuk. forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a paprikát, cukkinit és padlizsánt. 5-6 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk. 
közben a darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a reszelt parmezánnal és a tojással. sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. a masszából kis gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk őket és kevés olajon körös-körül megpirítjuk. ezután beletesszük a gombócokat a zöldségek közé és még kb. 15 percig (amíg meg nem puhulnak) pároljuk. kevés húslevest öntünk alá. 
tálaláskor friss bazsalikommal szórjuk meg.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.