Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.29

Csicseriborsó lilahagymával

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg csicseriborsó (2 konzerv)
2 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 lime leve
szárított chili pehely vagy friss chili
1/2 kk köménymag

olaj
friss petrezselyem

ha száraz csicseriborsót használunk, akkor 1 nappal korábban áztassuk be hideg vízbe, majd főzzük meg. ha konzervvel dolgozunk, akkor alaposan öblítsük le vízzel.
a lilahagymát aprítsük fel, a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel.
egy serpenyőben hevítsünk 2-3 ek olajat. dinszteljük meg benne a lilahagymát, amit sózzunk meg közben. adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket, a chilit (ízlés szerint) és a köményt. pár percig pirítsuk együtt, majd mehet bele a csicseriborsó. csavarjuk rá a lime levét is és kb. 3-4 percig még hagyjuk mérsékelt tűzön, közben kavargassuk. végül szórjuk meg az egészet aprított, friss petrezselyemmel.

TIPP:
- a lime-ot helyettesíthetjük fél citrom levével is

jó étvágyat!

 

csicseriborso.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.