Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.02

Hercegnő burgonya

Hozzávalók:
1 kg burgonya
12 dkg vaj
4 tojássárgája
szerecsendió

a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. ha kész, leszűrjük, áttörjük, és hozzákeverjük a vajat, a tojássárgáját és fűszerezzük a szerecsendióval.
a sütőt 180 fokra előmelegítjük és kivajazunk egy tepsit vagy sütőlapot. a burgonymasszát egy habzsákba vagy egy megfelelő méretű (a beletöltés után, az egyik sarkán kivágott) nejlonzacskóba töltjük. ennek segítségével egyenlő nagyságú kupacokat nyomunk a sütőlapra, majd aranysárgára sütjük őket.
elsősorban mártásos (marha)hús mellé ajánlom.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.