Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.06.18

Indiai mandulás rizs

Hozzávalók:
20 dkg basmati rizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
1 kk garam masala
10 dkg zöldborsó
5 dkg szeletelt mandula

a mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. a hagymát és a fokhagymát aprítsuk apróra.
főzzük meg a rizset és szűrjük le.
hevítsünk olajat egy serpenyőben, és tegyük bele a hagymát, a fokhagymát. ha üvegesre pirult, adjuk hozzá a garam masalát és a zöldborsót. Kb. 2 percig pároljuk, majd tegyük bele a rizset és a pirított mandulát is. jól forgassuk át, szükség esetén sózzuk, és már tálalhatjuk is.
nagyon jól illik sült csirkés ételekhez.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.