Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.02.14

Meggyes káposzta

Hozzávalók:
1/2 fej kisebb vörös káposzta
10-12 dkg meggybefőtt
0,5 dl vörösbor
olaj
méz

bors

a káposztát vékonyan felcsíkozzuk.
egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük a káposztát. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort
. ha már elpárolgott belőle az alkohol és egy kicsit össze esett, mehet bele a meggybefőtt is (a levéből is tegyünk bele) és csorgatunk rá 1-2 ek mézet. 
fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.

nagyszerű köret kacsa- vagy libapecsenyéhez.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.