Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.11

Mentás zöldborsópüré

Hozzávalók:
fagyasztott zöldborsó
vaj
tejszín vagy tej

fehér bors
friss mentalevél

a fagyasztott borsó helyett természetesen frisset is választhatunk, ha éppen szezonja van, a lényeg, hogy semmiképpen ne konzerv legyen.
a borsót enyhén sós vízben megfőzzük, és kb. a főzési idő felénél mellédobjuk a mentaleveleket is. 
ha megpuhult a borsó, leszűrjük, kivesszük belőle a mentát, majd a vajjal és kevés tejszínnel vagy tejjel ízlés szerinti állagúra pürésítjük, végül fehér borssal fűszerezzük. (tulajdonképpen a krumplipüréhez hasonlóan készítjük.)
natúr, grillezett vagy töltött húsokhoz ajánlom.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2010.10.13 20:45

éééén is imádom :)

Pécs

Réka, 2010.10.11 15:01

Annyira fincsi ez a püré, hogy hazamegyek és ma is ilyet csinálok :)!