Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.05.08

Pikáns karfiol

Hozzávalók:
1 fej karfiol
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál friss gyömbér
1 mokkáskanál köménymag
1 doboz (70 g-os) sűrített paradicsom
chili paprika ízlés szerint
petrezselyem
só, bors

a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. 
egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és beletesszük az összevágott chilit, a kicsit összetört köménymagot, a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. amikor a fűszerek már ínycsiklandóan illatoznak és a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és másfél deci vizet öntünk rá. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lassan felforraljuk, végül beletesszük a petrezselymet. 
a karfiolt elrendezzük egy hőálló tálban, és ráöntjük a fűszeres mártást. lefedve 35-40 percig középmeleg sütőben sütjük. szerintem úgy a legjobb, ha még kicsit roppanós a karfiol, és nem esik szét. de ez ízlés kérdése. tálaláskor még megszórhatjuk kevés petrezselyemmel.
köretként natúr sült húsokhoz ajánlom, de elég laktató ahhoz is, hogy főételként együk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.