Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.05.08

Polenta

Hozzávalók:
2 liter víz
2 evőkanál só
50 dkg kukoricadara
10 dkg vaj
parmezán
bors

a vizet a sóval felforraljuk, és állandó kevergetés mellett lassan, fokozatosan beleszórjuk a kukoricadarát.
majd kislángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a kása besűrűsödik, elválik az edény falától, és nagyokat pöfög. ekkor gyors mozdulatokkal belekeverjük a vajat, és levesszük a tűzről. őrölt borssal fűszerezzük és még belekeverünk egy kevés reszelt parmezánt.
tálalhatjuk krémes (krumplipüré) állagú köretként, de ha több kukoricadarával, sűrűbbre, keményebbre főzzük, majd egy lapos tálra simítva kihűtjük, szeletelve is felszolgálhatjuk. ez utóbbi esetben a szeleteket kevés vajon megpirítva fokozhatjuk az élményt. de akár grillen is megpiríthatjuk. :)

jó étvágyat! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.