Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.06.18

Provence-i zöldbab

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
kakukkfű
oregánó
só, bors
fél csokor petrezselyem

a paradicsomok héját eltávolítjuk. ehhez mindegyik tetején egy kereszt alakú bemetszést ejtünk, majd kb. fél percre forró vízbe mártjuk őket. ezután már könnyen lehúzhatjuk a héjukat. a paradicsomok húsát kis kockákra daraboljuk.
a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
a zöldbabot sós vízben 10 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a szép zöld színét és lecsöpögtetjük.
egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát. hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű zöldfűszerrel. Kb. 5 percig főzzük, majd átforgatjuk benne a babot.
tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.