Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.18

Sajtos burgonya torta

Hozzávalók
80 dkg burgonya 
20 dkg sajt (trappista vagy ementáli) 
1 csokor petrezselyem 
kakukkfű 
majoranna 
oregáno 
5 dkg vaj 

a burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. (amíg szeleteljük hideg vízben áztatjuk, hogy ne barnuljon meg. majd egy konyharuhán szárazra töröljük.) a sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük. a zöldfűszereket ízlés szerinti mennyiségben felaprítjuk, és összekeverjük. (bár szerintem a friss fűszerekkel a legjobb, de természetesen használhatunk szárítottat is. ezekkel viszont óvatosan, mert sokkal intenzívebb az ízük!)
egy kerek formát/tálat kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. a sütőt 180 fokra előmelegítjük. elkezdjük rétegezni a burgonyát: először egy sor burgonyakarika, amit megsózunk, meghintünk a zöldfűszerekkel, aztán mehet rá jó gazdagon a reszelt sajt, majd újabb burgonyaréteg, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. a tetejére mindenképpen krumpli kerüljön, amire rámorzsolunk egy kevés vajat. 
alufóliával lefedjük és kb. 40 percig sütjük. ha már megsült a burgonya kifedjük, hogy a teteje szépen megpiruljon.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.