Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.24

Sárgarépa cukorborsóval

Hozzávalók:
kb. 30 dkg zsenge sárgarépa vagy bébirépa
kb. 25 dkg cukorborsó (hüvelyes)
1 ek olivaolaj
2-3 dkg vaj
csipenyi chili pehely (elhagyható)
só, bors
kb. 1 ek citromlé
snidling

a sárgarépát megtisztítjuk és hosszúkás, vékony szeletekre vágjuk. (ha elég zsenge, akkor elég csak alaposan megmosni őket. a bébirépát egészben is hagyhatjuk, vagy vágjuk hosszában félbe.))
egy serpenyőt felforrósítunk. beleöntjük az oliva olajat és hozzáadjuk a vajat is. a sárgarépa szeleteket pirítjuk meg benne először. sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. 1-2 perc után hozzáadjuk a borsót is. ismét sózzuk, borsozzuk meg, de már csak óvatosan. forgassuk át az egészet a vajon és ha már kapott egy kis színt is, akkor készen vagyunk. vegyük le a tűzről, csöpögtessünk rá egy facsarásnyi citromlevet és szórjuk meg aprított snidlinggel.

jó étvágyat!

sargarepa_cukorborsoval.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.