Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Szalonnás röszti

Hozzávalók
80 dkg burgonya 
10 dkg füstölt húsos szalonna 
só, bors 
olaj 
sajt
tejföl
zöldfűszerek

a szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. a burgonyát héjjában főzzük meg, majd ha kihűlt nagy lyukú reszelőn reszeljük le. ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett szalonnadarabkákat.
a serpenyőben felforrósított olajba kis krumplihalmokat teszünk és lepény formájúvá lapítjuk őket. mindkét oldalukon megsütjük. 
tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, és kínálhatunk hozzá aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel ízesített tejfölt. így önálló fogás is lehet egy könnyű vacsorához.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.