Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.06.24

Zöldséges hajdina

 Hozzávalók:
50 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
olaj
só, bors
friss koriander/petrezselyem

tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a zöldségeket. a hajdinát kevés olajon pirítsuk meg, ízlés szerint fűszerezzük, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, és pároljuk puhára. közben forrósítsunk fel egy kis olajat egy másik serpenyőben, és dobjuk bele az előkészített zöldségeket: először a hagymát dinszteljük meg, aztán jöhetnek a kockázott zöldségek és ha ezek már majdnem készen vannak, mehet bele a zöldborsó is. végül forgassuk bele az elkészült hajdinát is.
tálaláskor szórjuk meg durvára vágott korianderrel vagy petrezselyemmel.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.