Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.23

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:
1,2 kg húsos paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek olaj
2,5 dl zöldségleves
1 csokor bazsalikom
csipet cukor
só, fehér bors

a paradicsomokat meghámozzuk és felkockázzuk. a hagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
egy lábosban olajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát. ha már üvegesre párolódtak hozzáadjuk a paradicsom kockákat. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi cukrot is teszünk bele. pár percig átpirítjuk, majd hozzáöntjük a zöldséglevest. kb. 10-15 percig főzzük.
közben összeaprítjuk a bazsalikomot.
ha a leves kész, (bot)mixerrel összeturmixoljuk. ha van időnk/kedvünk át is paszírozhatjuk egy szűrőn, mert így csodaszép sima állaga lesz. végül beleszórjuk a bazsalikomot.
tálaláskor adjuk mellé fokhagymával átdörzsölt, vajjal megpirított bagett szeleteket is.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2010.08.29 20:45

igen macerás, de örülök, hogy szerinted is megéri :)

paradicsom imádóknak kötelező! :)

Jaci, 2013.02.03 22:27

lelkileg felkészülve a maceráskodásra kezdtük hozzá a főzéshez.. kiderült nem is olyan mecerás a paradicsom hámozása, ha van egy segítő kézpár a közelben ;)
jó sűrűre készítettük, mert mi így szeretjük! nagyon finom lett!!

Re: paradicsom imádóknak kötelező! :)

Gabó, 2013.04.23 16:55

örülök, hogy ízlett a leves. egy kis segítség mindig jól jön a konyhában, igazi élményfőzés lehet belőle. :)

zoltan.kallai1@gmail.com

kállai Zoltán, 2010.08.27 15:31

Hahó Gabó!!
Ezt főztem(is) 08.25-én vendégeimnek.
Igazán jól sikerült!! Egyszerű és finom. Kicsit macerás meghámozni a paradicsomot(viszonylag nagy mennyiség)de megéri, mint ahogy paszírozni is.
AAJÁNLOM BÁTRAN MINDENKINEK!! Hahó! Mert enni élvezet!! KZ.