Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.07

Chilis kukorica krémleves

Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
50 dkg morzsolt kukorica (nem konzerv!)
5 dkg vaj
1 ek olivaolaj
0,5 dl tequila (elhagyható)
1-2 db chili paprika vagy 1 tk szárított chili pehely
1 ek curry por
só, bors
1 ek liszt
1 l zöldségleves vagy víz

a hagymát megtisztítjuk és kockákra aprítjuk. (nem kell szükséges nagyon apróra.) ha a kukorica fagyasztott, akkor kiolvasztjuk. a chilit felaprítjuk, de ha nem szeretjük a nagyon csípőset, akkor az erét és a magvakat kaparjuk ki előtte belőle.
egy lábasban felhevítjük a vajat és az olivaolajat, és beletesszük a hagymát. sózzuk és üvegesre pároljuk. hozzáadjuk a kukoricát, átforgatjuk a hagymás vajban, majd beleöntjük a tequilát. hagyjuk, hogy elpárolódjon belőle az alkohol, ami nem több 1-2 percnél és megfűszerezzük a chilivel, a curryvel és sóval, borssal. fedő alatt kb. 5-8 percig pároljuk. ha már megpuhultak a kukorica szemek, meghintjük a liszttel, amit jól elkeverünk és az egészet felöntjük a zöldséglevessel vagy vízzel. 
még percig főzzük, végül levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
tálaláskor adhatunk hozzá reszet sajttal grillezett tortilla chipset.

jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.