Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.08.26

Cukkini krémleves

Hozzávalók:
kb. 50 dkg cukkini
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só, bors
chili paprika (opcionális)
1,5-2 l zöldségleves vagy víz
kb. 0,5 dl tej vagy tejszín

a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és felkockázzuk. a lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek a darabok, a forma nem számít. (meg is hámozhatjuk, de én szeretem, ha a héja rajta marad, mert így még a színe is szebb lesz a levesnek.) a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
egy láasban olivaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a fokhagymát is. sózzuk, borsozzuk, ha pikánsabbá szeretnénk tenni, akkor megszórjuk csipetnyi chilivel, majd mehet bele a cukkini is. ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve kb. 5-7 percig pároljuk. ezután hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vízet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.
ha kész botmixer segítségével (vagy normál mixerbe áttöltve) simára turmixoljuk. hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt és még egyet forralunk rajta.
tálaláskor adhatunk hozzá pl. mozzarella darabokat, fokhagymás krutont.

jó étvágyat!

cukkini-kremleves4.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nem csak nyáron jó :)

Jaci, 2012.10.25 20:53

azt tudtam, hogy szeretem a cukkinit... és ez a leves! ez a legjobb, legegyszerűbb cukkinis cucc!! :)
könnyed forró étel egy hűvös este..nekem így tetszik!