Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.11.07

Frankfurti leves

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2 kisebb burgonya

pirospaprika
őrölt kömény
majoranna
1 ek liszt
1,5 l húsleves vagy víz
olaj
2 pár virsli
tejföl

a kelkáposzta külső leveleit levesszük, a többit vékonyan felszeljük. a krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. a hagymát és a fokhagyma gerezdeket mepucoljuk és finomra aprítjuk.
egy lábasban olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a hagymát, fokhagymát. ha már üvegesre pirult, félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk kb. 1 tk pirospaprikával, amit jól elkeverünk benne. ezután mehet hozzá a káposzta, majd a tűzre visszatéve tovább pirítjuk őket. ha a káposzta már kicsit összeesett, hozzáadjuk a krumplit és megsózzuk, megfűszerezzük. együtt pároljuk őket pár percig (lehet egy kis vizet is adni hozzá), majd megszórjuk liszttel. ezzel jól átkeverjük az egészet és még kb. fél percig pirítjuk. ezután felöntjük a húslevessel vagy vízzel, (a levessel gazdagabb ízt kapunk, de vízzel is finom lehet.) és kis lángon, fedő alatt főzzük tovább.
amíg a zöldségek megpuhulnak, a virslit karikára vágjuk és a serpenyőben picit megpirítjuk. (ez a fázis el is maradhat.)
végül az elkészült levesbe szórjuk a virslikarikákat. összeforraljuk, és tálalhatjuk is.
tálaláskor tejfölt kínáljunk hozzá.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.