Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.21

Görögdinnye leves

Hozzávalók:
kb. 1 kg görögdinnye (hús)
1 dl vörösbor
5 dkg méz
5 dkg cukor
1 citrom
szegfűszeg, fahéj
3 dkg keményítő
mazsola

a dinnyét jól megmossuk és ügyesen farkasfogszerűen (háromszög bevágásokkal) félbevágjuk, majd a gyümölcshúst kivájjuk belőle. legjobb, ha a közepéből - a mag nélküli részekből - dinnyevájóval vagy kiskanállal néhány kis golyót vájunk, amit majd a tálaláskor fel tudunk használni. a többi részt már nem kell olyan szépen csinálni, mert ezeket a darabokat szitán átpasszírozzuk. az így kapott dinnyelevet kevés cukorral, mézzel és a vörösborral felmelegítjük. a fűszerekkel és a citrom levével ízesítjük, majd kevés keményítővel besűrítjük. (keményítő helyett használhatunk 1 ek vaníliás pudingport is.) jól lehűtjük.
tálaláskor a dinnyehéjaknak kis talpat vágunk, vagy jégkockák közzé állítjuk, beleszedjük a levest és beletesszük a dinnyegolyókat, illetve - aki szereti - vörösborban áztatott mazsolát is tehet bele.

jó étvágyat! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.