Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.29

Konyakos rákleves

Hozzávalók:
20 dkg garnéla (tisztított, lehet mélyhűtött)
2 kis gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
1 ek olivaolaj
1 ek liszt
0,5 dl konyak
4 dl halalaplé
2 dl tejszín
2 tojássárgája
snidling
só, fehér bors

egy lábasban felhevítjük a vajat és az olajat. a fokhagymát apróra vágjuk, és beletesszük az lábasba, majd hozzáadjuk a garnélákat (ha mélyhűtött, akkor célszerű előtte kiolvasztani, mert akkor inkább pirul majd a vajban és nem párolódik.). sózzuk, borsozzuk és 5-8 percig pirítjuk. ráöntjük a konyakot és hagyjuk, hogy az alkohol 1-2 perc alatt elpárologjon belőle. (ezt legegyszerűbben úgy tudjuk ellenőrizni, hogy ha beleszagolunk, és már nem érezzük az alkohol szagát.) megszórjuk a liszttel, elkeverjük és együtt pirítjuk pár percig. felöntjük az alaplével, és a tejszínnel, majd kb. 10 perc alatt kiforraljuk. végül óvatosan, nehogy kicsapódjon, elkeverjük benne a tojássárgákat, és levesszük a tűzről.
tálaláskor apróra vágott snidlinggel díszíthetjük.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.