Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.06.24

Mentás meggyleves

 Hozzávalók:
50 dkg kimagozott meggy
3 dkg-nyi
fahéjrúd
1 dkg egész szegfűszeg
10 dkg cukor
2 dl tejszín
5 dkg liszt
mentalevél

tegyük fel főni az egész fűszereket kb. 4 dl vízben. 10-12 perc után, amikor már finoman illatozik a vízünk, szűrjük le, majd öntsük ezt a fűszeres levet 6-7 dl vízhez. adjuk hozzá a cukrot és pár csepp citromlevet. ha felforrt, belekeverjük a meggyet is. közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk, és óvatosan, csomómentesen a leveshez keverjük (hőkiegyenlítés!). miután felforrt a behabart levesünk, hagyjuk kicsit hűlni, majd beleszórjuk a mentaleveleket is. hűtőbe tesszük, mert hidegen lesz igazán ízletes.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.