Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.07.05

Póréhagymaleves sajtgaluskával

Hozzávalók
2 db póréhagyma 
5 dkg vaj 
1 ek olivaolaj 
só, bors 
liszt 
petrezselyem 
kb. 2 l húsleves 
a galuskához: 
1 tojás 
liszt 
5 dkg (félkemény) sajt

a póréhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. 
a vajat egy lábasban megolvasztjuk és teszünk bele pár csepp olajat is, nehogy megégjen. a póréhagyma karikákat beledobjuk és megdinszteljük. közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
ha már megpuhult a hagyma, meghintjük 1 ek liszttel (ez végzi majd a sűrítést a levesünkben), amivel még jól átpirítjuk, majd jöhet bele a húsleves. pár perc alatt készre főzzük. 
közben a galuskát is elkészítjük: a sajtot lereszeljük és a felvert tojáshoz keverjük. annyi lisztet adagolunk hozzá, amivel egy nem túl kemény állagú masszát kapunk. a galuskákat a forrásban lévő (de nem zubogó) levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. 
tálaláskor kevés aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.