Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.04.04

Sárgarépa krémleves gyömbérrel

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
friss gyömbér (kb. 1,5-2cm-es darab)
1 ek olivaolaj
2-3 dkg vaj
kb. 0,5 dl tejszín
só, bors

a sárgarépát megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
a hagymát és a gyömbért is megtisztítjuk. a hagymát félkarikára vágjuk, a gyömbért egészen apróra vágjuk.
egy lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat, beletesszük a hagymát és a gyömbért, majd addig pirítjuk, amíg üveges lesz (a hagyma :)). hozzáadjuk a sárgarépa darabokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet átforgatjuk és fedő alatt 2-3 percig pároljuk. adjunk hozzá annyi vizet, hogy teljesen ellepje a zöldséget. puhára főzzük.
ha kész lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. tegyük vissza a tűzre és adjunk hozzá tejszínt és ha nagyon sűrűnek találnánk, akkor még egy kevés vizet. (a tejszínt ízlés szerint adagoljuk hozzá.) hagyjuk még egyet forrni, és kész is.
tálaláskor adhatunk hozzá pl. sonkát, pirított kenyérkockát.

jó étvágyat!

sargarepa-leves.jpg