Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.12

Sült paprika krémleves

Hozzávalók:
1 kg kápia paprika
3 fej vöröshagyma
1 egész fej fokhagyma
kakukkfű
só, bors
olivaolaj
2 ek balzsamecet
7 dl zöldségleves vagy víz

a sütőt 200 fokra melegítjük elő.
a paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. a vöröshagymát megtisztítjuk, nyolcadokba vágjuk. a fokhagymát is megpucoljuk és a gerezdeket a kés lapjával kicsit megnyomjuk. 
a hagymát és a fokhagymát is a paprikákhoz adjuk. friss kakukkfüvet szórunk rá. sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk 3-4 ek olivaolajjal.
kezünkkel összeforgatjuk, majd mehet a sütőbe. kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.
ezután a tepsi teljes tartalmát egy turmixgépbe tesszük. meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a zöldséglevest vagy a vizet és simára turmixoljuk. kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
tálaláskor adjuk hozzá feta sajt darabokat és néhány csepp balzsamecetet.

TIPP:
- turmixolás után szűrjük át egy szűrőn a leves, így szép sima állagú lesz
- aki szereti a pikáns ízeket, adhat hozzá chili paprikát is

jó étvágyat!

 sultpaprika_leves2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.