Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.22

Zöldfűszeres zöldbableves

Hozzávalók
40 dkg zsenge zöldbab
1 dl tejföl
2 paradicsom
2 ek olaj
1 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
1 csokor bazsalikomlevél
1 tk pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
citromlé
só,cukor

 

a megmosott és megtisztított zöldbabot 2-3 cm-es darabkákra tördeljük, majd a babérlevéllel együtt kb. 6dl forrásban levő sós vízben puhára főzzük. a zöldfűszereket felaprítjuk.
a sűrítéshez, az olajon világosra pirítjuk a lisztet, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát is. állandó keverés közben 3 dl hideg vízzel felöntjük, majd a babhoz keverjük. Cirtomlével (ízlés szerint ecettel) és cukorral ízesítjük. ezután a tejfölt néhány kanál forró levessel simára keverjük és belecsorgatjuk a levesbe. felforraljuk. 
közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, és a már felaprított fűszerekkel együtt a levesbe tesszük. még hagyjuk egyet rottyanni, de már nem forraljuk tovább.
tálaláskor adhatunk mellé még tejfölt.

 

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.