Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.10

Almás-sajtos hagymasaláta

Hozzávalók:
50 dkg alma
1 citrom
25 dkg kemény sajt (lehetőleg többféle)

4 kisebb fej lila hagyma
3 dl tejföl
1 ek mustár
1 kk porcukor
2 gerezd fokhagyma
1 csomó snidling

3 fej lilahagymát megtisztítunk, felkockázunk és megsózunk, majd állni hagyjuk. az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk. meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. a sajto(ka)t is hasonló nagyságú kockákra vágjuk. egy nagy tálban összekeverjük őket és hozzáadjuk a sózott, lecsöpögtetett hagymát is.
az öntethez a tejfölbe belekeverjük a mustárt, kevés sót, porcukrot, zúzott fokhagymát és a maradék lilahagymát lereszelve. ezzel leöntjük a salátát, jól összeforgatjuk és hagyjuk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek.
tálaláskor apróra vágott snidlinggel díszítjük.
sültek mellé egészen kíváló, de önállóan is fogyaszthatjuk.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.