Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.14

Eper-kecskesajt-sonka saláta

Hozzávalók:
1 cs (vegyes) zöldsaláta
20-25 dkg eper
15-20 szelet serrano sonka
8-10 dkg (érett) kecsesajt
só, bors
extra szűz olivaolaj
kb. 1 dl balzsamecet
1 ek méz

a zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. a kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.
a balzsamecetet a mézzel és kevés sóval, borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.
az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a saláta leveleket. elrendezzük rajta a sonka szeleteket, az eper darabokat és a kecskesajtot. megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.

TIPP:
- ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.
- még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz)

jó étvágyat!

epres_salata2.jpg

epres_salata3.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.