Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.23

Fetás-kakukkfüves gyöngybab saláta

Hozzávalók:
35 dkg gyöngybab
2 babérlevél
2-3 kis mogyoróhagyma vagy zsenge vöröshagyma
10-15 dkg fetasajt
kis csokornyi friss kakukkfű
kb. 0,5 dl olivaolaj
kb. 1/2 citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk őrölt édesömény mag
1 kk cayenne bors

a babot egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. másnap szűrjük le, tegyük lábasba. öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje, sózzuk meg, tegyük mellé a babérleveleket és főzzük puhára. vigyázzunk, hogy ne főzzők túl, mert akkor szétesik!
a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikára és sózzuk meg. tegyük félre, majd felhasználás előtt facsarjuk ki belőle a levet, amit a só hatására enged.
a salátaöntethez keverjük össze az olajat a citromlével, a fokhagymával és a fűszerekkel.
a még meleg (de nem forró) főtt babra öntsük rá az öntetet és forgassuk jól át vele. ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a kinyomkodott hagymát, a kis darabokra tördelt feta sajtot és a kakukkfüvet is.
a legjobb, ha fogyasztás előtt hagyjuk 1-2 órán át összeérni az ízeket.

jó étvágyat!

gyongybab_salata2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.