Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Krumpli saláta

Hozzávalók
4 db közepes burgonya 
1 dl majonéz 
4 ek citromlé 
2 csomó újhagyma 
2 kemény tojás 
1 fej saláta 
vinaigrette öntet: 
3 ek olaj 
3 ek fehérborecet 
1 kk (dijoni) mustár 
1 ek citromlé 
1 ek oregánó 
só, bors

tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra, majd főzzük puhára. (azért ügyeljünk rá, hogy ne essen szét!) közben tegyük az öntet összes hozzávalóját egy zárható kis üvegbe és jól rázzuk össze. ha a krumplink megfőtt, szűrjük le és még melegen forgassuk meg az öntetben. a majonézt alaposan keverjük el a citromlével és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal. vágjuk össze az újhagymát karikára és a tojásokat apró kockára. ha a krumpli kihűlt keverjük össze a majonézes alappal, a hagymával és a tojásokkal. salátalevelekben tálaljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.