Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.17

Mustáros lencsesaláta

Hozzávalók:
30 dkg lencse
2 babérlevél
4 tojás
2 ek mustár
2 ek borecet
2 ek cukor

őrölt bors
1 db sárgarépa
1 db póréhagyma
1 nagy csokor petrezselyem

 

a lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. a tojásokat 4 percig főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, és sóval, borssal ízesítjük. majd ezt a keveréket a lencsével összeforgatjuk. a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt vékony szeletekre vágjuk és a lencsesalátához adjuk. végül aprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve, hűtőben legalább 3-4 órán át érleljük.

 

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.