Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.18

Sonkás-parmezános saláta

Hozzávalók
4 tojás
15 dkg sonka
20dkg galambbegy saláta
2 szelet rozskenyér 
5 dkg parmezán 
olivaolaj 
balzsamecet 
só, bors

a tojásokat keményre főzzük, tisztítás után gerezdekre vágjuk. a sonkát apróra vágjuk és egy kevés olajon néhány perc alatt megpirítjuk. a visszamaradt olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott rozskenyeret. a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. 
elkészítjük az öntetet: 6 ek olivaolajat, 2 ek balzsamecetet, sót, őrölt borsot jól összerázunk egy befőttesüvegben. 
végül összeállítjuk a salátát: a salátához adjuk a pirított sonkát és kenyérkockát, a tojás gerezdeket és mindezt jól átforgatjuk az öntettel. végül parmezán-forgácsokat szórunk rá, és tálaljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.