Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.24

Szardellás krumplisaláta

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1/2 szál - kb. 6-8 dkg póréhagyma
2 db főtt tojás
2 púpozott ek majonéz
10-12 db szardella
1 ek (magos) mustár
1 kk citromlé
só, bors
2 púpozott ek tejföl (20%-os)
kis csokor snidling

a burgonyát meghámozzuk és egyforma nagyságú kockákra vágjuk. sós vízben megfőzzük. majd lehűtjük.
a póréhagymát felkarikázzuk (inkább a zöld részét), a főtt tojásokat apróra vágjuk.
egy tálban villával összetörjük a szardellákat, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt. meglocsoljuk a citromlével és sóval, borssal ízesítjük. belekeverjük a tejfölt is.
a kihűlt burgonyát, a póréhagymát, a felaprított főtt tojást és az öntete egy nagyobb tálban óvatosan összeforgatjuk. végül apróra vágott snidlinggel megszórjuk.

TIPP: a burgonyát ne főzzük teljesen puhára, mert akkor könnyen összetörik a kész salátánkban.

jó étvágyat!

 

krumplisalata2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.