Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.06.24

Tzatziki

Hozzávalók:
8 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű uborka
só, fehérbors

érdemes jó előre nekifogni az elkészítésnek, ha igazán finomat akarunk készíteni.
a joghurtot egy szép nagy gézlapra, esetleg tiszta kendőbe tesszük úgy, hogy a sarkait összefogva szép kis csomagot kapjunk. felakasztjuk és egy tálat teszünk alá, hogy a felesleges lé kicsöpögjön belőle. ezt így ebben a formában hagyjuk kb. 3-4 órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakája van a csöpögésre. mire az össze felesleges folyadék távozik belőle, istenien krémes alapot kapunk.
az uborkát meghámozzuk, lereszeljük és besózzuk. közben a krémes joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, az olajjal és fehérborssal ízesítjük. a sós uborkát jól kinyomkodjuk, és a joghurthoz keverjük.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.