Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.07.05

Ajváros-padlizsános spagetti

Hozzávalók
40 dkg spagetti 
1 padlizsán 
1 fej hagyma 
3 gerezd fokhagyma 
olivaolaj 
3-4 ek ajvár 
só, bors

a padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk, és megsózzuk. a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. a spagettit sós vízben feltesszük főni. 
egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát. sózzuk, borsozzuk és üvegesre pirítjuk. hozzátesszük a padlizsán kockákat és együtt pirítjuk tovább. mivel a padlizsán sok olajat felvesz, pótolhatjuk, de vigyázzunk, nehogy nagyon olajos legyen. 
ha kész a padlizsán, belekeverjük az ajvárt is. még kb. 1 percig együtt sütjük, majd a megfőtt és leszűrt spagettire szedjük.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.