Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.11.28

Chilis-gombás farfalle

Hozzávalók:
40 dkg farfalle (pillangótészta)
kb. 30 dkg apró csiperke gomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika vagy 1 kk chili pehely
1 kis doboz paradicsomsűrítmény

olivaolaj
parmezán

a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. a gombát is megtisztítjuk ezután félbe vagy a nagyobb darabokat negyedekbe aprítjuk. a chilipaprikát megmossuk és ha nem szeretnénk nagyon csípősen az ételt, akkor félbevágjuk, és magokat kikaparjuk, majd apróra vágjuk.
a tésztát sós vízben feltesszük főni. 
közben egy serpenyőben 2-3 ek olivaolajat hevítünk. ebben tesszük a hagymát és a fokhagymát, amit megsózunk, majd mellé dobjuk a chilit is. együtt pirítjuk őket, és ha már üvegesra párolódott, hozzáadjuk a gombákat is. átforgatjuk az egészet és hagyjuk, hogy a gomba átpiruljon. (hagyjuk, amíg kiengedett leve elpárolog!) végül hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is, amivel jól átkeverjük és hagyjuk hogy összeforrjanak az ízek. ha szükséges még sózzuk.
a megfőtt tésztát leszűrjük és a szószhoz adjuk.
tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.