Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.18

Kolbászos-káposztás metélt

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma 
2 hegyes zöldpaprika 
20 dkg száraz kolbász 
25 dkg fejes káposzta 
2-4 dl zöldségleves 
40 dkg hosszúmetélt 
20 dkg koktélparadicsom 
1 csokor petrezselyem 
vaj 
tejföl 
só, bors

a hagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, a káposztát csíkokra metéljük. a szárazkolbászt ferdén felszeleteljük. a koktélparadicsomokat felbevágjuk, és a petrezselymet finomra aprítjuk. a tésztát sós vízben kifőzzük. 
kevés vajon megpirítjuk a kolbász szeleteket, majd egy kistányérra szedjük őket. a visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, a paprikát és kevés pirítás után a káposztát is. sózzuk, borsozzuk. amint a káposzta is összeesett és pirulni kezdett hozzáadjuk a zöldséglevest és kb. 10 percig pároljuk. a metéltet a káposztához keverjük és hozzáadjuk még a kolbászt és a paradicsomot is. meghintjük a petrezselyemmel, majd pár percig még együtt pirítjuk. 
tálaláskor tejfölt adjunk hozzá.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.