Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.06.19

Laskagombás-paradicsomos rizottó

Hozzávalók:
30 dkg arborio rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg laskagomba
1-2 db paradicsom
2 ek olivaolaj
kb. 2 l csirke alaplé
4 dkg vaj
só, bors
parmezán

a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. a paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. a paradicsom húsát kis kockákra daraboljuk. a laskagombát felaprítjuk. a rizset átöblítjük.
az alaplevet egy kis lábasban elkezdjük melegíteni és a rizottó készítés alatt végig melegen tartjuk.
egy másik lábasban felhevítjük az olivaolajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a gombát is. sózzuk, borsozzuk és 1-2 percig pároljuk. beletesszük a rizset, pár percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a meleg húslevessel. egyszerre csak 1-2 merőkanányit adunk hozzá, és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg mindet felszívja, majd pótoljuk a folyadékot. ezt addig folytatjuk, amíg a rizs megfő.
ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
tálaláskor reszeljünk a tetejére parmezánt.

jó étvágyat!

laskagombas_rizotto2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.