Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.02.22

Szardellás spagetti

Hozzávalók:
50dkg spagetti
50dkg érett paradicsom 
vagy 1 hámozott egész paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma
10 db szardellafilé
4 ek olivaolaj
1 csokor petrezselyem
só, bors
parmezán

ha friss paradicsomot használunk, akkor először meghámozzuk (ezt pár perc forróvízben főzés után a legkönnyebb megtenni) és a húsát felkockázzuk. a fokhagymát felaprítjuk.
a tésztát sós vízben feltesszük főni, és közben elkészítjük a szószt.
egy serpenyőben felhevítjük az olivaolajat és megpirítjuk benne a fokhagymát. hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellát, illetve a paradicsomot. (ha konzervet használunk, nyugodtan tegyük bele egészben a paradicsomokat, és majd a serpenyőben, egy fakanál segítségével, óvatosan szétnyomkodjuk őket.) kevés borssal ízesítjük. kb. 10-15 perc (friss paradicsommal hosszabb időt igényel) alatt készre főzzük. a petrezselymet felaprítjuk, majd a főzés legvégén a paradicsomos szószhoz adjuk.
a szószt spagettira szedjük, és parmezánnal megszórva tálaljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.